Wie ben ik?

Mijn naam is Rita, geboren in 1963 en opgegroeid als middelste dochter in een gezin van 5  kinderen.

Mijn grote passie in mijn jeugd was de scouts waar ik van kleine welp ben uitgegroeid naar Akela, en later als kookouder mee bleef gaan op alle kampen. Mijn totemnaam is “uitbundige Alca Torda”. Nog steeds ben ik een scouts in hart en nieren.

Ik heb mijn jeugd beleefd in de schoot van een bouwvakkersfamilie. Mijn vader en ooms waren vloerleggers, metsers, loodgieters. Mijn broers zijn respectievelijk vloerlegger en timmerman. Mijn eerste vakantiejob was met mijn vader meegaan als diender. Nadien ben ik moni geweest op speelpleinwerking, heb ik in een bakkerij geholpen, ben ik een zomer hulp geweest op een boerderij en heb ik in een grootwarenhuis gewerkt.

Na het behalen van mijn diploma middelbaar onderwijs ben ik mijn professionele carrière gestart achter de toonbank van een grootwarenhuis en ben ik door het blijven volgen van avondonderwijs en het actief blijven zoeken naar meer geschikt werk stilletjes aan mijn passie voor administratie beginnen ontdekken. Hier heb ik mijn meest recente werkervaringen als bediende voor u opgelijst.

In de loop van mijn carrière heb ik een aantal jaar een bouwbedrijf gerund als zelfstandige. Wij deden alles van verbouwingen en herstellingen. Tijdens de week was ik op de werf als arbeider en de avonden en weekends waren gereserveerd voor de administratie. Dit hoofdstuk werd afgesloten door een ongeval van de persoon wiens vestigingsattesten ik gebruikte.

Op een aantal werken werd ik meegezogen in faillissementen, reorganisaties, overnames, en zo meer. Na het laatste debacle werd mijn leeftijd een serieuze hinderpaal en stond ik voor de keuze: de rest van mijn leven stempelen en op mijn pensioen wachten, of mijn kennis ten dienste stellen voor diegenen die het konden gebruiken. De keuze was snel gemaakt en Myriapoda was geboren.

Ik heb het geluk gehad om te kunnen starten in de veilige omgeving van het Starterslabo om zo, omringd door specialisten, mijn zaak uit te bouwen op een degelijke manier. Al mijn dank gaat uit naar mijn coach, Les Verhamme. Na 6 maanden in het programma was Myriapoda sterk genoeg om het alleen verder te doen en sedertdien is mijn bedrijf blijven groeien.